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Dear Mr. Washburn: 

We are responding to your letter dated May 10,2013 (but not received until May 21, 2013), with 
enclosures, by which you requested a preliminary foreign rebuild determination, in accordance 
with 46 C.F.R. § 67. 177(g), with respect to proposed work to be done in a foreign shipyard to the 
vessels HORIZON SPIRIT, official number 624457, and HORIZON RELIANCE, official 
number 625873 (together, the "Vessels"). 

Your letter and its enclosures have provided extensive detail, including narrative descriptions, 
architectural drawings and weight calculations, concerning the work proposed to be done. In 
short, however, Horizon intends to replace the Vessels' steam propulsion and auxiliary plants 
with geared medium speed diesel dual (LNG and liquid) fuel engine plants in order, as stated in 
your submission, to improve the fuel efficiency and environmental performance of the Vessels. 

You have requested a preliminary determination that, in accordance with the regulatory 
standards set forth at 46 C.F.R. § 67.177 with regard to work done in foreign shipyards to vessels 
built in the United States (as these Vessels originally were), the Vessels will not be deemed to 
have been rebuilt foreign and, consequently, that their coastwise eligibility will not be adversely 
affected by the proposed work. 

46 C.F.R. § 67.177 establishes a two-part test to determine whether any considerable part of a 
vessel's hull or superstructure has been built upon or substantially altered outside of the United 
States. The consequence of such a determination is that such a vessel would be deemed "rebuilt 
foreign" and, as a further consequence of that determination, it would no longer be eligible to 
engage in the coastwise trades of the United States. 

The first test, which has come to be known as the "major component test", requires that a vessel 
be deemed rebuilt foreign "when a major component of the hull or superstructure not built in the 
United States is added to the vessel" 46 C.F.R. § 67.177(a). Although the term "major 
component" is not defined by statute or regulation, by longstanding agency practice, affirmed by 
the Courts (Shipbuilders Council of America v. U.S. Coast Guard, 578 F. 3d 234 (4 tl1 Cir. 2009)), 
"major component" has come to refer to new, completely-constructed units, built separately from 



and added to the vessel, that weigh more than 1.5 percent of the steelweight (or discounted 
lightship weight) of the vessel prior to the work. 

Under the second test, which has come to be known as the "considerable part test", only a certain 
quantity of hull or superstructure work can be performed on a coastwise-qualified vessel outside 
of the United States without risk of the loss of its coastwise eligibility. For vessels constructed of 
steel, as in this case, "a vessel is not considered rebuilt when work performed on its hull or 
superstructure constitutes 7.5 percent or less of the vessel's steelweight prior to the work" 46 
C.F.R. § 67.177(b)(3). 

For purposes of the tests described above, the terms "hull" and "superstructure" are defined at 46 
C.F.R. § 67.3, as follows (in pertinent part): 

"'Hull' means the shell, or outer casing, and internal structure below the main deck which 
provides both the flotation envelope and structural integrity of the vessel in its normal 
operations. 

'Superstructure' means the main deck and any other structural part above the main deck." 

In order to aid our assessment of your proposal we have referred your submission to the Coast 
Guard's Naval Architecture Division for their review, with particular focus on (i) the various 
estimated steelweights provided, and (ii) your categorization of the work as between those 
portions deemed structural and which would implicate the hull or superstructure of the Vessels 
and those deemed otherwise. A copy of the NAD's review and findings is attached hereto and 
made a part hereof as Exhibit A. 

First, it is well-established by prior determinations applying the regulatory standard at issue here 
that there is no prohibition against the incorporation into a U.S. built vessel outside of the United 
States of items, whether or not foreign-sourced, which are not structural components of either the 
hull or superstructure of a vessel and, as such, have generally come to be known as "outfit". For 
a fuller discussion, if not an exclusive list, of such items see the Coast Guard's Notice of 
Proposed Rulemaking on Vessel rebuilt Determinations at 60 FR 17290, 17291 (April 5, 1995). 

Among such items in this case we would include, in concurrence with the NAD: (i) with respect 
to the new propulsion systems, the new propulsion machinery items themselves (which will be 
free-standing, self-supporting and independent of the Vessels' structure), as well as associated 
auxiliary systems and other related appulienances (such as cooling, exhaust, electrical 
distribution, automation, and ventilation systems), (ii) with respect to the new LNG fuel tanks 
and fuel system, the tanks ( which will be installed on new foundations supported from ship 
structure and, in accordance with the review and conclusions of the NAD and consistent with 
past determinations with regard to such tanks, will not implicate the structure of either hull or 
superstructure), as well as associated auxiliary systems and other related appurtenances (such as 
ventilation, electrical, piping and automation systems), and (iii) with respect to the conversion of 
Hatch 7 to accept refrigerated containers, vari'bus access and ceil guide modifications and 
associated auxiliary systems and other related appurtenances (such as ventilation and electrical 
systems). 
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Second, the steelweight calculations (of the Vessels as well as of both the steel proposed to be 
removed and added) that you provided as part of your submission were, at our request, reviewed 
by the NAD for the purpose of (i) identifying and delineating all such steel work which would 
implicate the hull or superstructure of the Vessels in any way, and (ii) confirming the likely 
accuracy of the steelweight calculations associated with that work, as well as the steelweight of 
the Vessels themselves prior to the work, against which, in accordance with the regulatory tests, 
the steelweight associated with the proposed work must be measured. 

With regard, in particular, to the steelweight of the Vessels prior to the work, we accept the 
finding of the NAD that appropriate steelweight, for the purpose of application of the regulatory 
tests herein, is 10,680 Ltons (10,874 Mtons). 

Third, with regard to the first prong of the test established by 46 C.F.R. § 67.177, the "major 
component test", you have represented, and the NAD has generally concurred after review, that 
the largest discrete and separately constructed structure to be added to either Vessel will be a 
new main deck replacement section a steelweight of26 tons (or, as found by the NAD, 25.6 
Mtons), or 0.235% of the Vessels' steelweight. Thus, the steelweight of this component falls well 
below the standard of 1.5% of the Vessels' steelweight at which it would be characterized as a 
major component. Consequently, we find that your proposal would not violate the "major 
component test" of 46 C.F.R. § 67.177. However, that steelweight will be taken into account 
when measuring your proposal against the second prong of the regulatory standard, the 
"considerable part test". 

Finally, with regard to the second prong of the test established by 46 C.F.R. § 67.177, the 
"considerable part test", we confirm your understanding that the rule consistently applied in 
calculating the steelweight of relevant work done to a vessel is to count the greater of the steel 
removed or the steel added. In this case, with the benefit of the review and conclusions of the 
NAD as our guide, we note that the greater of the steel to be removed or steel to be added will be 
the steel to be removed in the amount of 58 Mtons, or 0.533% of either Vessels' discounted 
lightship steelweight. As this percentage falls well below the 7.5% allowed by 46 C.F.R. § 
67.177(b)(3), we find that performance of the work described would also not violate the 
"considerable part test". 

For these reasons we conclude, and confirm, that performance of the work as described to the 
Vessels outside of the United States will not result in either Vessel being deemed to have been 
rebuilt foreign and, consequently, will not adversely affect either Vessels' eligibility to engage in 
the coastwise trades of the United States. 

We require that you confirm to this office in writing following completion of the work that the 
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work actually done to each Vessel is as you have described it or, if not in any respect, that you 
provide documentation of the actual work, as done, with supporting calculations and appropriate 
drawings and descriptions. 

Sincerely 
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